T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KUMLUCA - Kumluca Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Dilimizin-Zenginlikleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ile ilgili içerikler bu bölümde yer alacaktır.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında beyit(mısra) ezberleme çalışması yapıldı.

Şbt

ATASOZLERİ VE DEYİMLERDEN PANO ÇALIŞMASI

 

Şbt

ATASOZU VE DEYİMLERİMİZ DRAMA YOLUYLA ÖĞRENCİLERE ANLATİLDİ

Şbt

ANLAT BAKALİM ETKİNLİĞİ DUZENLENDİ

 

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Şubat ayında sınıflarda Anlat bakalım etkinliği yapıldı.Bu etkinlik öğrenciler tarafından ilgi görürken etkinlik sayesinde öğrenciler atasözleri ve deyimleri anahtar kelimelerden bulmaya çalışarak hem eğlenip hem öğrendiler.

Ock

HATİRLATMACA ETKİNLİĞİ GERCEKLEŞTİRİLDİ

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında sınıflarda "hatırlatmaca etkinligi" yapıldı. Öğrenciler etkinlik sayesinde birçok bilgiyi eğlenerek tazelemis oldu.

Ock

ANAHTAR KELİMELERLE HİKAYE YAZMA ETKİNLİĞİ YAPİLDİ
Divanü Lügati't Türk'ten seçilen bazı anahtar kelimelerle hikaye yazma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte öğrencilerden eski kelimelerin anlamlarını öğrenmeleri ve bu kelimelerden bir olay örgüsü oluşturmaları istendi. Öğrenciler etkinlikten çok keyif aldıklarını söyledi.

Ock

ANLAMINI BUL ETKİNLİĞİ GERCEKLEŞTİRİLDİ
Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda edebiyat öğretmenlerimizin hazırladığı "Anlamını bul etkinliği"siniflarimizda yapıldı. Öğrenciler etkinlik boyunca hem eğlendiler hem de yeni kelimeler öğrendiler.

Ara

TANITIM

 

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

 

 

 

 

 

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında safahat sözlüğünde geçen kelimelerden anlamlı cümle/afiş oluşturma çalışması yapılmıştır. 

 

Ara

Klasik eserlerle ilgili sınıflarda yapılan pano çalışmaları.

Ara

Fatih MTAL'nin okul yürütme komisyonunun hazırladığı Kumluca Erentepe Ağzı sözlüğü İlçe Milli Eğitim Kurumuna gönderildi. 

Ara

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin etkinliği.